Ben je uit balans? Achter ieder signaal zit een verhaal

Uit balans zijn geeft veel ongemak. Ons lichaam doet echter iedere dag z’n best om zo optimaal mogelijk te functioneren. Zodat jij energiek je bed uit komt (nee, niet vanuit discipline of wilskracht!), iedere dag naar het toilet kunt voor nr 2 (zónder remsporen), niet meer vetjes met je meedraagt dan gewenst, een zorgeloze cyclus hebt die regelmatig is mét een menstruatie waar je zo doorheen fietst, maar ook een goede weerstand hebt, zodat je niet bij het minste of geringste verkouden bent of ergens een ontsteking hebt.

Maar wat ik hierboven beschrijf, klinkt voor de meeste mensen als utopie. Misschien streef je er al even naar, en denk je inmiddels: ‘dit hoort bij mij’. Of las je bovenstaande opsomming en bedacht je je: misschien heb ik toch iets meer vage klachten en ben ik meer uit balans dan ik dacht.

Geloof me: wat het ook is, je bent niet alleen.

Na honderden vrouwen te hebben geholpen weet ik dat het lichaam hele uiteenlopende signalen kan geven van het uit balans zijn.

Uit balans zijn
Direct je sessie boeken? Dat kan. Zie hieronder welke opties er zijn!
Laden...

In één sessie back on track en niet meer uit balans zijn

Je bent méga ambitieus, goed in wat je doet, en als je helft van die ambitie in zou zetten voor je gezondheid, dan voelde je je nu topfit, ultiem lekker in je vel, optimaal gezond, hoe je het ook noemen wilt.

Alhoewel… Als je wíst waar je moest beginnen of wat je er nu daadwerkelijk aan kon doen, natuurlijk.

Of misschien denk je dat je inmiddels wel echt lekker bezig bent en dat het resultaat ‘vanzelf wel komt’.

Maar laat me je 3 vragen stellen:

A

Word je iedere dag uitgerust (dat wil zeggen; uit jezelf, zónder wekker) wakker?

A

Kun je iedere dag naar het toilet voor nr 2, laat je geen remsporen achter en komt er nooit buikpijn aan te pas?

A

Is je cyclus regelmatig (in het geval van géén hormonale anticonceptie) en doorloop je je menstruatie fluitend?

Als het antwoord op één van deze vragen ‘nee’ is, dan vertel ik je vast: er is werk aan de winkel.

En dat is helemaal niet zo gek. Want hoe kun je nou door de bomen het bos nog zien als het gaat om voeding, met alles wat er gezegd en geschreven wordt? En wat doen die hormonen nu echt – hoeveel invloed hebben ze? Is het echt zo dat alles wat je vóór je 18e hebt meegemaakt, nu nog effect kan hebben? Oh en… Hoe normaal is het nou eigenlijk om het zo snel koud te hebben of om uit balans te zijn?

Ik kan me helemaal voorstellen dat je eigenlijk geen idee hebt wat jouw unieke gebruiksaanwijzing is. Dat maakt het ook eigenlijk best logisch dat je met vage klachten rondloopt en uit balans bent.

Wat als ik je zeg dat ik je in één sessie help om weer back on track te komen door te kijken naar een totaalaanpak?

Ik wil af van mijn vage klachten en boek gelijk mijn afspraak

Plan hieronder je afspraak in

Laden...

Ken je dat gevoel dat het ergens op een gegeven moment gewoon écht tijd voor is. Je datgene niet nog langer wilt uitstellen. Én zo’n gevoel van toeval bestaat niet? Dat had ik toen een vriendin van mij Savannah haar nummer doorstuurde en zei: “Neem nou gewoon contact op, ze kan je écht helpen.”

“Dit moet zo zijn” waren mijn gedachten nadat ik haar nummer opsloeg en de app opende. Na een aantal herhalende vervelende lichamelijke gebeurtenissen, zat ik er doorheen. Waar ik in het ziekenhuis tegen een muur opliep omdat ik ‘gezond’ ben en ze niets meer voor me kunnen doen, was het tijd verder te kijken. Ik nam contact op met Savannah en al vrij snel was de sessie ingepland. Na het invullen van een flinke vragenlijst en het bijhouden van m’n eetdagboek was het de hoogste tijd om Savannah (online) te ontmoeten. Er is nu een klein weekje overheen gegaan en jeetje, wat heeft die sessie een impact op me gemaakt. Niet alleen heb ik behoorlijk wat te doen, maar belangrijker nog: ik heb nieuwe hoop. Hoop op een goede uitkomst. En wat voelt dat goed. Alleen daar ben ik Savannah al eeuwig dankbaar voor.

Nu is het aan mij om alle punten uit de sessie in de praktijk te brengen en alle adviezen op te gaan volgen. Één ding is zeker, ik voel me nú al een ander mens en dat nog maar zo kort na de sessie. Ik heb nieuwe energie en sta weer een stukje positiever in mijn schoenen.

Heb je twijfels om een sessie te boeken bij Savannah? Gooi de twijfels achter je neer en boek de sessie. Echt, je krijgt er geen spijt van. Alleen met een vragenlijst van Savannah word je al zo bewust van het feit dat al die kleine ‘kwaaltjes’ samen eigenlijk best veel zijn. En ook echt aangeven dat je niet in balans bent. Je wordt je bewust van je lichaam. Bewust van symptomen en je wordt met je neus op de feiten gedrukt. En net na die realisatie had ik de sessie met Savannah die vervolgens flink wat oplossingen aandraagt om toch weer in balans te komen. Savannah, nogmaals bedankt & ik kijk er naar uit om je hopelijk goed nieuws te kunnen geven over een tijdje ?.

Jamie-Lee, 30 jaar

Jij bent uit balans en dit is iets voor jou als…

A

Je al een hele tijd wat vage klachten hebt, uit balans bent en er gewoonweg je vinger niet op kunt leggen. Je hebt misschien al wel eens gehoord van het feit dat alles met elkaar samenhangt, maar dat nachtzweten te maken kan hebben met hoe het met je hormonen gesteld is of dat wat je achterlaat op het toilet allesbepalend is voor je energielevel, daar had je nog niet bij stil gestaan

A

Je op een punt bent gekomen dat je denkt (of je zelfs verteld is!) dat je ‘er maar mee moet leren leven’. Want je bloedwaarden wijken niet af (of misschien wel, maar de huisarts heeft géén idee wat ie ermee moet) en wát je ook doet, niets lijkt te helpen (en dat kan gaan om heel wat kleine vage klachtjes zoals koude handen, stemmingswisselingen rond de tijd van de maand, jeukende huid, etc - of juist terugkerende schimmelinfecties/ontstekingen)

A

Jij je ambitie wilt matchen met hoe je je voelt. Want aan jouw doorpakkers-mentaliteit ligt het niet. Alles waar je ook maar enigszins invloed op uit kunt oefenen, pak je met beide handen aan. Maar als het aan komt op je gezondheid, weet je gewoon niet hóe… (en twijfel je waarschijnlijk ook nog aan het daadwerkelijke effect wat het gaat hebben)

Alle info op een rij

In een back on track sessie van 60-75 minuten…

A

Kom je erachter wat je lichaam je nu écht probeert te vertellen

A

Maken we samen een op maat gemaakt plan waardoor je direct na de sessie al de eerste stappen kunt zetten (en weet je ook wat prioriteit heeft!)

A

Kom je erachter dat je geen ambitie hoeft in te leveren om je tóch optimaal lekker in je vel te voelen

A

Leer ik je hoe je toekomstige signalen kunt herkennen én interpreteren, zodat je niet meer uit balans raakt

A

Behoefte aan meer verdieping? Dat kan ook. Check hieronder de mogelijkheden!

Ik wil af van mijn vage klachten en boek gelijk mijn afspraak

Plan hieronder je afspraak in

Laden...

Nog even voorstellen…

Hi, ik ben Savannah. Waarschijnlijk kun je er niet omheen, maar mocht je het toch gemist hebben… Hiernaast zie je mijn eigen transformatie.
Helaas zijn het niet de meest gezellige foto’s aangezien het pasfoto’s zijn, maar ik heb maar weinig foto’s van mezelf uit de minst energieke periode in mijn leven. 🙂

Een verschil van dag en nacht he?

 

Je ziet het aan mijn mijn ogen, mijn huid, mijn haar… Op de twee linkerfoto’s voelde ik me uitgeput en wist ik oprecht niet meer waar ik de energie zoeken moest. Ik was al zo lang zó moe, en wat ik ook deed, niets hielp. 
Na heel wat omwegen steeg mijn energielevel beetje bij beetje. 

Ik had het gevoel dat ik alles zelf moest ontdekken en dat niemand me kon helpen met het totaalplaatje. Want naast dat ik moe was, had ik nog zoveel andere vage klachten en was ik écht uit balans. Ik vond veel te veel haar in het doucheputje nadat ik gedoucht had, had slechte nagels, mijn haar was futloos (as you can see, haha) en ga zo maar door.

Toen ik ontdekte dat het sporten wat ik altijd deed me juist uitputte in plaats van energie gaf, afscheid nam van overtuigingen die me niet hielpen, leerde welke voeding echt paste bij mijn lijf maar bovenal éindelijk weer goed ging slapen, voelde ik me pas echt weer lekker in mijn vel.

Dat maakte dat ik andere vrouwen óók wilde helpen. En dus was ik in 2019 onderdeel van de allereerste lichting OERsterk Coaches. 
Een opleiding waarbij verder gekeken wordt dan alleen naar voeding, of alleen naar beweging, maar allemaal wetenschappelijk onderbouwd.

Het totaalplaatje rondom body & mind blijkt zo belangrijk, dat ik ze niet los van elkaar wil zien.

Inmiddels help ik met heel veel plezier vrouwen naar meer energie. In een traject, of in een eenmalige ‘Hack je energie’ sessie waarin ik samen met jou op zoek ga naar jouw energielek: Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst hebben we online een 60 minuten durende sessie waarin ik je tips geef op het gebied van ontspanning, beweging, voeding, hormonen, slaap en mindset.

Zodat ook jij weer kunt stralen en je niet meer uit balans bent! 

 

 

Ik kwam naar Savannah met een aantal vage klachten en enorme last van mijn huid (acne). In het uur dat we samen hadden, heb ik enorm veel praktische tips en achtergrondinformatie gekregen over wat mijn klachten kan gaan verminderen.

Ik hou van haar directe aanpak, de enorme hoeveelheid kennis die ze heeft, en de praktische tips waarmee je meteen aan de slag kan. 

Marjolein, 26 jaar

Laatst heb ik een Hack je Energielek sessie gehad met Savannah. Wat was dit fijn! Savannah weet duidelijk waar ze jou bij kan helpen en weet dit in begrijpbare taal uit te leggen. Verder geeft ze gelijk concrete handvatten, waar je direct mee aan de slag kunt. Ik vond het fijn dat ik alles bij haar kwijt kon en hoe meer jij open durft te staan naar haar toe, hoe beter ze jou kan helpen! Tijdens de sessie weet ze gelijk verbanden te leggen, waardoor het voor jezelf ook steeds duidelijker wordt waar iets vandaan komt of kan komen. Tijdens de sessie liet Savannah mij inzien dat je met kleine stappen de grootste resultaten kan behalen.

Jennifer, 26 jaar

Ik wil af van mijn vage klachten en boek gelijk mijn afspraak

Plan hieronder je afspraak in

Laden...

Met deze vrouwen mocht ik eerder werken…

Savannah is een wandelende encyclopedie, en haar Hack je energielek-sessie is écht een aanrader! Van de eerste tot de laatste minuut deelde ze al haar kennis – gelukkig kent Zoom de optie om een gesprek op te nemen, want zo kon ik het later nog eens rustig terugkijken 🙂

Aan de hand van een uitgebreid formulier dat ik voor de sessie moest invullen, legde Savannah verbanden tussen vage klachten die ik al jaren had en waarvan ik dacht dat ze nu eenmaal bij mij hoorden.

Maar er bleek dus wél iets aan te doen, en veel van die klachten samen konden ook nog eens gelinkt worden aan mijn voortdurende vermoeidheid en slechte slapen. Dat was namelijk de belangrijkste reden waarom ik de sessie überhaupt geboekt had, ik wilde gewoon fitter en minder vermoeid zijn.

Wat ik verder fijn vond, was dat Savannah niet alleen duidelijk uitlegde waarom ze bepaalde dingen dacht en adviseerde, maar dat ze ook meteen met concrete opties kwam.

Kortom, heb jij ook vage klachten waarvan je denkt: ‘daar moet ik nu eenmaal mee leven’? Laat Savannah eens met je meekijken, want het gesprek met haar heeft mijn ogen geopend!

Anouk, 33 jaar

Ik heb een sessie geboekt bij Savannah naar aanleiding van de videotraining die ik van haar gevolgd heb. Daar kwamen zoveel nuttige tips en eye-openers naar voren, dat ik heel benieuwd werd wat er allemaal op mij van toepassing was en wat ik specifiek kan doen om mijn vermoeidheid en vage klachten te verminderen.

Door de vragenlijst en het voedingsdagboek wat je in moet vullen kan Savannah een goed beeld vormen van wat de belangrijkste issues zijn om aan te pakken. Dat brengt ze heel duidelijk en overzichtelijk over; op deze manier zie je weer de bomen door het bos en kan je echt aan de slag met verbeteringen doorvoeren. Het meest waardevolle van de sessie vond ik dan ook de specifieke tips een aanbevelingen die Savannah gaf, afgestemd op mijn situatie.

Ik zou andere vrouwen die last hebben van vermoeidheid, moe wakker worden, moodswings en energiedips zeker aanraden om een sessie te boeken. Het helpt je echt verder, en voor mij geldt dat ik ook weer wat meer motivatie heb om met m’n vermoeidheid af te rekenen!

Naomi, 25 jaar

Na een lange tijd te worstelen met mijn gewicht en gezicht (heel veel uitslag / acne / roodheid) en zelf wat aan te klooien kwam in januari Savannah op mijn pad.

Pas toen realiseerde ik mijzelf pas dat er wellicht heel wat meer aan de hand was dan alleen maar een onrustige huid en extra kilo’s. Continue vermoeid zijn en dat wijten aan kinderen, geen regelmatige stoelgang, een lange menstruatiecyclus, allemaal zaken waar we tijdens een lang en prettig intakegesprek ook nog achter kwamen.

De gesprekken met Savannah hebben er bij mij voor gezorgd dat ik meer in balans ben in eigenlijk alles. Al is de basis wel gelegd bij mijn eet&drinkpatroon. Veel afwisseling, groenten en fruit, maar ook af en toe een wijntje, dat is geen probleem. In plaats van een schuldgevoel hierover, weet ik nu hoe ik ervoor moet zorgen dat het niet té veel wordt.

Savannah zorgt met 3 tips per gesprek ervoor dat het behapbaar blijft en dat je een positief gevoel krijgt. Langzaam maar zeker verandert het je leefstijl en kan je het ook makkelijk bijhouden. Als iets niet bij je past, dan kijk je gewoon samen met haar verder. Ze houdt rekening met hoe je bent, maar ook met hoe je leeft. In mijn geval met 2 kinderen van 1 en 3 jaar, die ondertussen de bananenpannekoekjes van mijn bord kijken.

Voor de tips en gesprekken met Savannah bleef ik hangen in bepaalde patronen, zoals extreem willen afvallen en vervolgens eigenlijk ook weer de helft aankomen. Of elke middag samen met de kids een dutje doen, omdat ik niet meer kon. Of juist het niet aanpakken van mijn huidproblemen. Mede door Savannah heb ik deze dutjes niet meer nodig, heb ik een gezonde en gebalanceerde levenstijl ontwikkeld en begrijp ik ook waarom sommige zaken in mijn lichaam werken zoals ze werken.

Kortom, Savannah is een echte aanrader! Ze denkt en kijkt met je mee en geeft niet het gevoel dat je faalt maar dat je altijd slaagt!

Ingeborg, 30 jaar

Savannah is echt een topcoach! ze weet precies waar ze over praat en leeft zich heel goed in. Ik kwam bij haar omdat ik nadat ik plantaardig ben gaan eten vaak moe was en een behoorlijk gestressed leven leidde. Savannah heeft me supergoed geholpen bij het vinden van meer ontspanning in mijn dag, het juiste eetpatroon en de juiste supplementen. DE tip die ik nu aan iedereen doorvertel: Saliethee! Wat een vondst!

Margreet Jacobs

Founder van Stage Heroes

Savannah nodigde me vorig jaar heel spontaan uit voor haar masterclass en ik dacht; waarom niet?

De masterclass was nog geen 20 minuten (en een heleboel vage symptomen) onderweg en ik kon bij bijna alles een vinkje zetten: alleen wakker kunnen worden van de wekker, altijd aanstaan en moeite met ontspannen, buikklachten, haaruitval, menstruatieklachten (de lijst gaat nog even door, maar je snapt m’n punt denk ik wel).

Dus mijn besluit om met haar te gaan werken was dan ook snel gemaakt.

Ik heb een eigen bedrijf en kan het me niet veroorloven om uit te vallen. Naast mijn tijd is mijn gezondheid mijn meest kostbare ‘bezit’. En de masterclass van Savannah opende écht weer even mijn ogen: er is nog op zoveel vlakken winst te behalen.

Een aantal maanden en een afgerond traject later:

WOW niet normaal hoe lekker ik me nu voel.

Ik dacht altijd dat ik niks te klagen had en dat sommige vage klachten ‘er nou eenmaal bij horen’.

Maar niks is minder waar – weet ik nu.

Ik heb vaak geen wekker meer nodig om wakker te worden, voel me het grootste gedeelte van de tijd energiek (van nature, en niet alleen als karaktertrek). Geen bosjes haar meer achterlaten overal, mijn menstruatie is regelmatig, mijn buikklachten zijn weg!!

En een leuke bijkomstigheid (wat eigenlijk helemaal niet de planning was, maar wél heel fijn – eerlijk is eerlijk): ik ben ook 2 kilo afgevallen.

Wat ik fijn vond aan het traject bij Savannah (en wat me sowieso bij voorbaat al aansprak) was dat zij niet zo’n typische fitgirl is. Ik had namelijk helemaal geen zin om voor een fortuin aan moeilijke ingrediënten aan te schaffen elke week. En óók niet om 2,5 uur per dag in de keuken te staan (geen tijd voor!).

Savannah keek heel erg naar mijn behoeftes en waar de grootste prioriteiten lagen en stap voor stap (met hele kleine behapbare stapjes!) pasten we verandering toe.

Dat bleek een mega fijne (en blijvende!) strategie.

Daarnaast is Savannah iemand met een hele fijne, vrolijke en aanstekelijke energie. Het hele traject met haar heb ik haar 200% betrokkenheid en motivatie om mij te helpen gevoeld. Daarnaast vond ik het óók fijn dat ze zo open minded was, waardoor er geen onderwerp ‘taboe’ bleef. Alles was bespreekbaar.

Ik verwijs nu zelf ook regelmatig mensen naar Savannah door, privé maar ook zakelijk.

Want jezelf zo voelen?

Dat gun ik iedereen.

Rina

HMV Support

Veelgestelde vragen

Waar moet ik aan denken bij vage klachten?

Goede en uitdagende vraag ? Want vage klachten kunnen echt van álles zijn. Ik heb mijn best gedaan om een goede opsomming te maken, maar mocht jouw klacht er niet tussen staan… Schroom niet om even contact met me op te nemen.

Vage klachten kunnen zijn: acné en/of onrustige huid, lage weerstand, terugkerende verkoudheid/ontsteking/schimmelinfectie, kalknagel(s), koude handen en/of koude voeten, haaruitval, slechte kwaliteit nagels, pijnlijke of heftige menstruatie, onregelmatige cyclus, pijnlijke armen en/of benen, hoofdpijn, vermoeidheid, wekker nodig hebben bij het wakker worden, moeilijk in slaap komen, licht slapen/vaak wakker zijn, remsporen achter laten op het toilet, stinkscheetjes, veel (stink)zweten, ’s nachts zweten, snel warm of snel koud hebben, niet af kunnen vallen, niet zwanger blijven (meerdere miskramen gehad), het hebben van buikvet (terwijl je armen en benen juist slank zijn), stressbobbel, droge huid, jeukende huid, veel dorst hebben, veel trek hebben (ook als je net gegeten hebt), iedere 2 à 3 uur moeten eten, buikpijn en/of opgeblazen buik hebben, en ga zo maar door…

Waar focus je op tijdens een Back on track sessie?

In alles wat ik doe, kijk ik naar het totaalplaatje. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar voeding of naar beweging kijk, maar bijvoorbeeld óók naar darmgezondheid, mindset, hormonen, slaap en de balans tussen stress en ontspanning. Maar soms ligt er ook juist een symbolische verklaring achter je klachten. Het spreekwoord ‘last van je schouders’ bestaat natuurlijk niet voor niets. Soms betekenen nek- en/of schouderklachten dat er een last op je schouders rust. En zo bestaan er nog veel meer symbolische betekenissen voor klachten. Daarnaast zoomen we in op omgevingsfactoren en supplementen. Oftewel: echt het complete plaatje!

Want heel vaak gaat het niet om één ding wat niet lekker loopt, maar is het juist een combinatie van factoren. En jouw unieke combinatie gaan we ontdekken tijdens de 1 op 1 sessie (én oplossen, uiteraard).

Ik ben chronisch ziek. Kun je mij dan ook helpen?

Dat kan ik niet zeggen zonder dat ik je situatie ken, helaas. Als je last hebt van PCOS bijvoorbeeld, dan zeg ik: JA!, want er zijn heel veel mogelijkheden. Bij een chronische darmaandoening ligt dat echter weer anders. Soms is het wel mogelijk om klachten te verlichten, maar het hangt heel erg af van jouw situatie. Neem vooral even contact met me op om jouw situatie voor te leggen.

 

Ik twijfel tussen een 1 op 1 sessie en het totaalpakket. Hoe weet ik wat het beste bij me past?

Dat snap ik, zeker als je me nog niet zo goed kent. In eerste instantie zou ik zeggen: hoe meer klachten je ervaart, hoe meer ik zou neigen naar het totaalpakket. Maar mocht je er echt niet uit komen, weet dan dat je ook altijd éérst een 1 op 1 sessie kunt plannen en dán het online programma kunt volgen 

Ben je er nu nog?

Ik geloof het bijna niet. Zó ambitieus en dan tóch nog geen sessie geboekt? Dan wordt het tijd dat je jezelf en je klachten serieus gaat nemen! Of is er iets anders wat je tegenhoudt? Neem dan gerust contact met me op.

Ik wil af van mijn vage klachten en boek gelijk mijn afspraak!

Plan hieronder je afspraak in

Laden...