Nu ben ik leefstijlcoach, maar toen ik begin 20 was had ik het me zó anders voorgesteld…

Als leefstijlcoach ben ik lekker energiek. Vroeger omschreven anderen mij ook altijd als die energieke en enthousiaste Savannah. En hoewel dat deels klopte, kwam dat energieke stuk vooral voort uit mijn karakter – niet per sé omdat ik me zo energiek voelde.

Want toen ik mijn werkende leven begon en ik eigenlijk alles op de rit had, dacht ik dat ik vanaf dat moment wel af zou komen van die vage klachten. Het tegenovergestelde bleek waar: ik bleef moe, werd ’s morgens uitgeput wakker, had regelmatig last van mijn darmen (niet naar de WC kunnen of een opgeblazen buik), boekte allesbehalve progressie met sporten (sterker nog, soms had ik zelfs verzuurde benen als ik níet had gesport), ik had last van haaruitval, mijn weerstand was matig en ik dacht dat het normaal was dat je niet aan één stuk door sliep ’s nachts.

Toen ik inmiddels bijna dagelijks achter het stuur in slaap dreigde te vallen, wist ik dat er écht iets moest veranderen.

Na heel wat bezoeken aan het ziekenhuis, bleek ik toch gezond. Super fijn! Maar ik voelde me alles behalve fit en energiek, ondanks dat ik 5 keer per week sportte. En daarom startte ik mijn eigen zoektocht naar de energieke versie van mezelf: één die zou passen bij die van een begin-twintiger. Een versie waarbij ik niet meer dagelijks zwanger zou lijken door mijn darmklachten, één waarbij ik zonder schaamte een hand zou durven te geven (zonder dat ik wéér de opmerking kreeg: ‘tjee, wat heb jij koude handen!’), dat ik niet telkens weer een verstopt doucheputje had van alle haren die ik daar achterliet, maar bovenal: dat ik ook eens uitgerust wakker zou worden en de dag door kon komen zonder dat ik weer verlangde naar mijn bed.

Beetje bij beetje kwam ik erachter hoeveel je zelf in de hand hebt van hoe je je voelt: dat voeding écht heel veel voor je kan doen, maar dat dat niet de enige sleutel tot succes is.

Zo kwam ik erachter dat ik mijn lichaam vooral afbrak met het vele sporten in plaats van dat ik het sterker maakte. Ontspanning? Ik kende het woord wel, maar deed er weinig aan. En dan nog maar niet te spreken over die niet-helpende gedachten.

 

 

Leefstijlcoach

Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren

Inmiddels ervaar ik veel meer balans, slaap ik als doornroosje en word ik uitgerust wakker. Ik zorg goed voor mezelf en zorg dat er tegenover stress voldoende ontspanning staat. Ik sport nu minder, maar wel op een manier die past bij mijn lichaam en durf oprecht te zeggen dat ik sterker ben dan ik was toen ik vaker in de ijzers hing.

Ik ken de signalen die mijn lichaam me geeft en speel hier op tijd op in. Dat maakt nu dat ik oprecht kan zeggen dat ik me mentaal en fysiek fit & energiek voel!

Na mijn opleiding tot OERsterk coach heb ik besloten om mijn kennis en ervaring te gaan delen met anderen als leefstijlcoach. Omdat ik wéét dat er veel meer vrouwen zijn die met deze klachten rondlopen. En omdat ik ook weet dat dat echt niet hoeft.

Anderen omschrijven mij als enthousiast, een goede vertaler van theorie naar praktijk en ‘niet te moeilijk’: gezond met een knipoog, maar niet standaard; meedenkend met hoe het in ieders leven past.

Wie ben ik als leefstijlcoach

Als je me zou kennen zou je weten dat…

…ik een sucker voor huisgemaakte taart ben (en als iemand begint over het aantal calorieën terwijl ik taart eet, word ik chagrijnig)

…ik vroeger alles behalve slank was en echt een hekel had aan sporten

…ik toen ik – al lange tijd besmet door het sportvirus – gevraagd werd om les te gaan geven, ik helemaal over the moon was (en inmiddels kan ik mijn Bodybalance lessen echt niet meer missen: een combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates en I <3 it!)

…ik echt heel blij word van rondstruinen in een boekwinkel, het liefst zo eentje waar je ook nog een lekker theetje kunt bestellen

…ik ontelbaar veel notitieboekjes heb en die maar blijf bijkopen, gewoon, omdat ze zo leuk zijn (maar niet met ringband, want als linkshandige is dat echt onhandig)

…ik al na een paar maanden ging samenwonen met mijn vriend, gewoon omdat het goed voelde (en ik natuurlijk stapelverliefd was en nog steeds ben)?

Hoe zit dat voor jou?

Ik ben nieuwsgierig van aard. Maar altijd oprecht: ik ben als leefstijlcoach gewoon benieuwd wie de persoon achter de naam is. Of de lezer, in dit geval.

Dus vertel eens: Wat maakt dat je mijn hele verhaal hebt gelezen? Herkende je bepaalde dingen? Ben je al langer op zoek naar een oplossing voor je klachten? Of wil je voorkomen dat het zo ver komt?

Eerlijk is eerlijk, mijn klachten waren ook best extreem. Dus mogelijk was je gewoon benieuwd hoe het af zou lopen. Maar mocht je nou na het lezen van dit verhaal denken: ‘ik ben benieuwd wat ze voor mij kan doen!’, vul dan gerust onderstaand formulier in.

Laat me weten waar je tegenaan loopt. Waar je graag vanaf zou willen. Of wat je niet begrijpt. Je wens(en)… Alles is oke.

Ik geloof erin dat een totaalaanpak ervoor zorgt dat je je echt gezond en energiek gaat voelen. Omdat alles met elkaar verbonden is. Hoe dat precies zit, leg ik je als leefstijlcoach heel graag uit.

Maar laat me eerst vooral weten wat je wenst of wat je vraag is.
Ik reageer binnen 48 uur op je bericht.

Verzonden

8 + 6 =