Jij zou zó graag je fysieke klachten willen begrijpen door wat je lichaam je probeert te vertellen

A

Fysieke klachten komen veel bij je voor, en eigenlijk weet je niet beter dan dat je altijd iets 'mankeert'. Niet per se dat je nu om de haverklap in het ziekenhuis ligt, maar als je je bedenkt hoe vaak je je nu écht lekker in je vel hebt gevoeld, zonder vage klachten, dan valt dat eigenlijk een beetje tegen...

A

Zo langzamerhand begin je te twijfelen of het niet gewoon ‘bij je hoort’. Maar als je om je heen kijkt, zie je dat het ook anders kan. Er zijn namelijk genoeg vrouwen van jouw leeftijd die bijvoorbeeld wél bruisen van de energie en nooit ergens last van hebben.

A

Naast dat je niet weet waar je de puf vandaan zou moeten halen voor een lekkere workout (zo eentje die anderen ook delen op Instagram, weet je wel), heb je er ook gewoon geen zin in. Je ploft liever op de bank, gooit Netflix aan en pakt er nog iets lekkers bij. Die eindeloze lijst met to do’s, die komt morgen wel…

A

Ondertussen blijven vage kwaaltjes en vraag je je af of je de buikpijn die je af en toe ervaart, ook de deur kunt wijzen (je weet alleen nog niet hoe).

A

En het feit dat je partner die ijsklompjes op zijn of haar rug niet altijd kan waarderen, mensen regelmatig haren van je kleding plukken, of dat je net iets meer (stink)zweet dan je zou willen, maakt dat je eigenlijk wel benieuwd bent welke invloed je hier zélf op uit kunt oefenen.

A

Oh en als dat heksje dan ook gelijk vertrekt en je menstruatie zich volgens een normaal ritme (zónder extreme fysieke kwaaltjes) gaat gedragen, ben je helemaal blij.

Fysieke klachten herkennen en aanpakken

Wat als ik jou zeg dat het mogelijk is te leven zonder vage fysieke klachten?

Je mag alleen ontdekken hoe. En dat is precies wat ik met je ga delen in mijn online Van Klacht Naar Kracht programma.

Wat als ik jou zeg dat het mogelijk is?

Je mag alleen ontdekken hoe. En dat is precies wat ik met je ga delen in mijn online programma Van klacht naar kracht.

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver

– Mahatma Gandi –

‘Wat een mega waardevolle info deel je! Enorm veel herkenningsmomenten waarvan je denkt dat dit bij je hoort, maar wat dus wél veranderd kan worden! Hele fijne manier om informatie te krijgen, aanrader!’

Anne, 27 jaar

‘Ik ben blij met al jouw leerzame info in Jip & Janneke taal!’ 

Judith

‘Je geeft goede dingen mee om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Het is prettig dat je veel weet over verschillende gebieden en dus breder kijkt!’

Bouwiena

Hoe zou het voor je zijn als…

A

... Je de dokter nauwelijks nog hoeft te bezoeken omdat jouw vage fysieke klachten tot het verleden behoren? (Dubbele winst eigenlijk, want dan hoef je je niet meer af te vragen hoe het kan dat je bloeduitslagen goed zijn, terwijl je je toch niet heel goed voelt…)

A

... Je leert hoe écht goed voor jezelf zorgen er nu uit ziet en hoe dat dan precies in jouw leven past? (Kun je meteen meedoen met die #selfcare rage op Instagram)

A

... Je weet hoe je met een paar simpele aanpassingen, meerdere fysieke klachten kunt verhelpen?

A

... Je niet alleen wéét wat goed voor je is, maar het ook daadwerkelijk (blijvend!) toepast omdat het helemaal niet zo moeilijk is als dat je nu denkt?

A

... Je - last but not least! - je eigen lichaam zó goed leert kennen, dat je ook in de toekomst voldoende handvatten hebt om de signalen die het je geeft, de interpreteren én op te lossen?

Dat is mogelijk als je meedoet met mijn online Van Klacht Naar Kracht programma. In 12 weken neem ik je mee in alle facetten die jou naar jouw optimale gezondheid gaan helpen!

Aan het einde van het Van Klacht Naar Kracht programma…

Fysieke klachten tegengaan
A

...Weet je exáct wat maakt dat jij (nog) niet bruist van de energie of je al die tijd ‘zo zo’ (of zeg maar ‘net niet’) gevoeld hebt

A

Sterker nog: met de praktische handvatten uit deze training heb je de eerste kleine (maar o zo belangrijke) stappen al gezet en voel je al wat het met je doet. De één slaapt beter, de ander heeft veel minder buikpijn en weer een ander ervaart veel minder stemmingswisselingen (en en-en bestaat ook!). Wat het ook is: je gaat van weten wat goed voor je is naar voelen dát het zo is!

A

...Kun je niet alleen je huidige (vage) fysieke klachten plaatsen en aanpakken, maar heb je ook een goede basis om toekomstige signalen van je lichaam te snappen en te verhelpen

A

...Zie je door de bomen het bos weer als het gaat om (jouw) gezondheid en maakt niemand jou meer iets 'zomaar' wijs

‘Savannah is prettig om naar te luisteren en legt ook de moeilijke dingen makkelijk uit. Top!’
Juultje, 30 jaar

‘Vreselijk confronterend, maar op een goede manier!’

Léonie

‘Ik hou van je theoretische onderbouwing met praktische tips! Ook fijn om te merken dat het met kleine stapjes al kan en het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn’

Maaike

Het hele traject wat ik met je heb gedaan heeft me gewoon onwijs veel gebracht. Ik heb me sinds lange tijd weer écht lekker gevoeld, en weet nu ook hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. 

De Q&A sessies hebben daar ontzettend bij geholpen en heb ik als onwijs fijn ervaren. Je was er altijd voor alle vragen om te beantwoorden en om met me mee te denken.  

Ik snap nu ook veel beter wat mijn lichaam me op z’n tijd probeert te vertellen. Ik ben je echt gaan zien als mijn persoonlijke supporter bij wie ik met alles terecht kon. 

Nu het traject is afgelopen, ga ik met vertrouwen verder dat ik alles wat ik heb geleerd kan blijven toepassen. 

Lieve Savannah, dankjewel voor alles! Ik ben zo blij dat ik je ben tegengekomen.

Esther, 27 jaar

Dat Savannah een heel fijn persoon is, met een schat aan kennis die ze altijd op een hele heldere manier over weet te brengen, wist ik al door de 1-op-1-sessie die ik bij/met haar heb gedaan. 

Maar wat het Van Klacht naar Kracht-programma zo bijzonder en effectief maakt, is dat je naast heul heul veel waardevolle informatie, ook 6 Q&A-sessies krijgt. In zo’n sessie kom je via Zoom samen met andere vrouwen die het programma volgen (plus Savannah natuurlijk) en kun je alle vragen kwijt die je maar te stellen hebt.

Die sessies waarin je met dat cluppie samenkomt werken daarnaast als een stok achter de deur om echt elke keer met de modules aan de slag te gaan. Bovendien zijn die Zoom-avondjes vaak ook heel gezellig én verbindend, omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, ondanks dat de klachten onderling erg kunnen verschillen.

S.

Heel het programma geeft je duidelijke en praktische handvatten waar je mooie stappen mee kunt maken.

Erg leerzaam en fijn dat elke vraag gesteld mag worden en er de tijd voor genomen wordt! 

Dankjewel voor deze leerzame reis, het is echt een verrijking voor jezelf én daarmee ook voor je partner, kinderen en alle mensen die dichtbij je staan!!
Anne

Fysieke klachten verhelpen

Nog even voorstellen…

Hi, ik ben Savannah. Waarschijnlijk kun je er niet omheen, maar mocht je het toch gemist hebben… Hiernaast zie je mijn eigen transformatie.
Helaas zijn het niet de meest gezellige foto’s aangezien het pasfoto’s zijn, maar ik heb maar weinig foto’s van mezelf uit de minst energieke periode in mijn leven. 🙂

Een verschil van dag en nacht he?

Je ziet het aan mijn mijn ogen, mijn huid, mijn haar… Op de twee linkerfoto’s voelde ik me uitgeput en wist ik oprecht niet meer waar ik de energie zoeken moest. Ik was al zo lang zó moe, en wat ik ook deed, niets hielp.
Na heel wat omwegen steeg mijn energielevel beetje bij beetje.

Ik had het gevoel dat ik alles zelf moest ontdekken en dat niemand me kon helpen met het totaalplaatje. Want naast dat ik moe was, had ik nog zoveel andere vage fysieke klachten. Ik vond veel te veel haar in het doucheputje nadat ik gedoucht had, had slechte nagels, mijn haar was futloos (as you can see, haha) en ga zo maar door.

Toen ik ontdekte dat het sporten wat ik altijd deed me juist uitputte in plaats van energie gaf, afscheid nam van overtuigingen die me niet hielpen, leerde welke voeding echt paste bij mijn lijf maar bovenal éindelijk weer goed ging slapen, voelde ik me pas echt weer lekker in mijn vel.

Dat maakte dat ik andere vrouwen óók wilde helpen. En dus was ik in 2019 onderdeel van de allereerste lichting OERsterk Coaches.
Een opleiding waarbij verder gekeken wordt dan alleen naar voeding, of alleen naar beweging, maar allemaal wetenschappelijk onderbouwd.

Het totaalplaatje rondom body & mind blijkt zo belangrijk, dat ik ze niet los van elkaar wil zien.

Inmiddels help ik met heel veel plezier vrouwen naar hun optimale gezondheid. Of zeg maar gerust: af van ál die vage fysieke klachten. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dat voor iedereen mogelijk is! 

 

Listen to your body when it whispers so you don’t have to hear it scream

– Ujjwal Sharan –

Dit is wat het Van Klacht Naar Kracht

programma praktisch gezien inhoudt

A

Iedere week krijg je een module toegestuurd per mail. Deze module kan bestaan uit tekst, video of een opdracht (of soms alle 3 tegelijk)

A

Bij de eerste module zit ook een nulmeting. Zo kun je voor jezelf checken hoe de vlag er daadwerkelijk bij hangt (want je gaat niet de eerste zijn die dácht minder klachten te hebben…). Vanzelfsprekend zit er bij de laatste module ook een eindmeting en óók tussentijds staan we nog stil bij je voortgang

A

Echt ALLES wat ook maar één klacht(je) kan veroorzaken, komt aan bod. Ik ga natuurlijk nog niet te veel van de inhoud verklappen, maar de modules hebben allemaal iets te doen met ontspanning, beweging, voeding, mindset, slaap, darmgezondheid, hormonen of omgeving. Maar óók de symbolische betekenis van fysieke klachten (zo weet je straks zelfs dat alleen het hebben van een kalknagel je al iets probeert te vertellen…)

A

Het volgen van de module kost je maximaal een uur per week

A

Iedere maand is er een Q&A. Of nou ja, Q&A… Ik noem het liever ‘hot seat coaching’. Je mag namelijk je eigen casus inbrengen. Van tevoren, of live tijdens de sessie. (En hoe meer live Q&A’s je bijwoont, hoe meer je uit het programma haalt)

Als je NU aan de slag gaat met je fysieke klachten, levert dat je deze extra BONUSSEN op

A

Je krijgt direct (gratis!) toegang tot mijn betaalde masterclass. Deze gaat in op de meest voorkomende vage klachten én ik bied direct praktische tips om aan de slag te gaan. Zo heb je de eerste concrete handvatten al binnen, vóórdat je officieel van start bent gegaan!

A

Er is nu iedere twee weken een Q&A (in plaats van iedere maand). En hoe eerder je instapt, hoe meer je daarvan profiteert. Want ik weet niet hoe lang dit zo blijft

Veelgestelde vragen

Healthsome energie
Ik vóel dat dit programma me kan helpen, maar ik ben op het moment erg druk. Is het ook mogelijk om nu aan te schaffen en later te volgen?

Yes, zeker kan dat! Je houdt na aanschaf 12 maanden toegang, dus je hebt alle tijd. Weet wel dat hoe eerder je echt meedoet, hoe meer je kunt profiteren van mijn coaching. Deze stopt namelijk eind augustus in verband met mijn verlof en of ik het daarna nog oppak, is de vraag

Hoe weet ik of dit programma bij me past?

Ik kan het niet voor je bepalen, maar als je tot hier bent gekomen met lezen, dan mag je er van uitgaan dat het programma wel degelijk iets voor je is (dus als je een teken zoekt: dit is ‘m!). Jij bent de enige die kan bepalen hoe vervelend je je fysieke klachten vindt en in hoeverre het je weerhoudt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Maar als je blijft twijfelen, dan zeg ik: doe het niet. Dan ben je er gewoon nog niet klaar voor en is je situatie nog té comfortabel voor je (jep, dit zeg ik echt).

Ik vind het best veel geld…

Veel is relatief, maar ik snap wat je zegt. En toch denk ik dat dit alles zegt over je situatie. Enerzijds vraag ik me namelijk af of je er dan wel echt klaar voor bent om vol voor jezelf te gaan en voor eens en voor altijd afscheid te nemen van je klachten en anderzijds is dit meteen een mindset-dingetje (iets met overtuigingen). En laat dat nu óók een onderdeel zijn van dit programma

Je hebt het over ‘vage fysieke klachten’. Maar aan wat voor klachten moet ik denken?

Goede vraag! Dat zijn fysieke klachten waarvan je zelf hoogstwaarschijnlijk geen idee hebt hoe of waardoor ze ontstaan. Dat kan zijn hoofdpijn, buikpijn, haaruitval, droge huid, koude handen (of überhaupt kou), nachtzweten, stinkzweet, stinkscheetjes, onregelmatige cyclus, heftige menstruatieklachten, veel spierpijn, geen progressie boeken met sporten, last van stijve of pijnlijke spieren, wekker nodig hebben om wakker te worden (nee, dat is niet normaal!), niet goed slapen, geen zin hebben om te bewegen, en zo kan ik nog wel even doorgaan… Kortom: alle fysieke klachten die je liever niet zou hebben, maar waarvan je geen idee hebt hoe je dat op kunt lossen.

Ben je er nu nog steeds?
Dan wordt het tijd om door te pakken.

Ik weet zeker dat het je een hoop gaat opleveren!

Met deze vrouwen mocht ik eerder werken…

Savannah nodigde me vorig jaar heel spontaan uit voor haar masterclass en ik dacht; waarom niet?

De masterclass was nog geen 20 minuten (en een heleboel vage symptomen) onderweg en ik kon bij bijna alles een vinkje zetten: alleen wakker kunnen worden van de wekker, altijd aanstaan en moeite met ontspannen, buikklachten, haaruitval, menstruatieklachten (de lijst gaat nog even door, maar je snapt m’n punt denk ik wel).

Dus mijn besluit om met haar te gaan werken was dan ook snel gemaakt.

Ik heb een eigen bedrijf en kan het me niet veroorloven om uit te vallen. Naast mijn tijd is mijn gezondheid mijn meest kostbare ‘bezit’. En de masterclass van Savannah opende écht weer even mijn ogen: er is nog op zoveel vlakken winst te behalen.

Een aantal maanden en een afgerond traject later:

WOW niet normaal hoe lekker ik me nu voel.

Ik dacht altijd dat ik niks te klagen had en dat sommige vage klachten ‘er nou eenmaal bij horen’.

Maar niks is minder waar – weet ik nu.

Ik heb vaak geen wekker meer nodig om wakker te worden, voel me het grootste gedeelte van de tijd energiek (van nature, en niet alleen als karaktertrek). Geen bosjes haar meer achterlaten overal, mijn menstruatie is regelmatig, mijn buikklachten zijn weg!!

En een leuke bijkomstigheid (wat eigenlijk helemaal niet de planning was, maar wél heel fijn – eerlijk is eerlijk): ik ben ook 2 kilo afgevallen.

Wat ik fijn vond aan het traject bij Savannah (en wat me sowieso bij voorbaat al aansprak) was dat zij niet zo’n typische fitgirl is. Ik had namelijk helemaal geen zin om voor een fortuin aan moeilijke ingrediënten aan te schaffen elke week. En óók niet om 2,5 uur per dag in de keuken te staan (geen tijd voor!).

Savannah keek heel erg naar mijn behoeftes en waar de grootste prioriteiten lagen en stap voor stap (met hele kleine behapbare stapjes!) pasten we verandering toe.

Dat bleek een mega fijne (en blijvende!) strategie.

Daarnaast is Savannah iemand met een hele fijne, vrolijke en aanstekelijke energie. Het hele traject met haar heb ik haar 200% betrokkenheid en motivatie om mij te helpen gevoeld. Daarnaast vond ik het óók fijn dat ze zo open minded was, waardoor er geen onderwerp ‘taboe’ bleef. Alles was bespreekbaar.

Ik verwijs nu zelf ook regelmatig mensen naar Savannah door, privé maar ook zakelijk.

Want jezelf zo voelen?

Dat gun ik iedereen.

Rina Vrutaal, 39 jaar

Eigenaar HMV coaching

Via instagram ben ik bij Savannah terecht gekomen en wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb.
Sinds een aantal jaar weet ik dat ik PCOS heb. Sindsdien veel op internet gelezen en gedaan, maar het lukte me niet om mijn hormonen in balans te krijgen.
Doordat mijn hormonen uit balans waren had ik een hoop vage klachten. Het vervelendste vond ik vooral de vermoeidheid en stemmingswisselingen. Waardoor ik me vaak ook futloos en deprie voelde.
Ik voel me door het traject een stuk energieker, mijn menstruatiecyclus is een stuk korter en mijn stemmingswisselingen zijn ook een stuk minder. Ik heb echt weer energie om dingen aan te pakken en te ondernemen.
Ze heeft me echt hele goede tips  gegeven en nooit meer dan 3 per keer. Met kleine stapjes vooruit. Het meeste heb ik echt met mijn voeding gedaan. Betere maaltijden, minder eetmomenten en de juiste supplementen.
Savannah is heel begripvol en denkt echt met je mee wat haalbaar is. Geen onmogelijke diëten of dingen wat gewoon niet in je leefstijl past.
Maaike, 30 jaar

Laatst heb ik een Back on track sessie gehad met Savannah. Wat was dit fijn! Savannah weet duidelijk waar ze jou bij kan helpen en weet dit in begrijpbare taal uit te leggen. Verder geeft ze gelijk concrete handvatten, waar je direct mee aan de slag kunt. Ik vond het fijn dat ik alles bij haar kwijt kon en hoe meer jij open durft te staan naar haar toe, hoe beter ze jou kan helpen! Tijdens de sessie weet ze gelijk verbanden te leggen, waardoor het voor jezelf ook steeds duidelijker wordt waar iets vandaan komt of kan komen. Tijdens de sessie liet Savannah mij inzien dat je met kleine stappen de grootste resultaten kan behalen.

Jennifer, 26 jaar

Na een lange tijd te worstelen met mijn gewicht en gezicht (heel veel uitslag / acne / roodheid) en zelf wat aan te klooien kwam in januari Savannah op mijn pad.

Pas toen realiseerde ik mijzelf pas dat er wellicht heel wat meer aan de hand was dan alleen maar een onrustige huid en extra kilo’s. Continue vermoeid zijn en dat wijten aan kinderen, geen regelmatige stoelgang, een lange menstruatiecyclus, allemaal zaken waar we tijdens een lang en prettig intakegesprek ook nog achter kwamen.

De gesprekken met Savannah hebben er bij mij voor gezorgd dat ik meer in balans ben in eigenlijk alles. Al is de basis wel gelegd bij mijn eet&drinkpatroon. Veel afwisseling, groenten en fruit, maar ook af en toe een wijntje, dat is geen probleem. In plaats van een schuldgevoel hierover, weet ik nu hoe ik ervoor moet zorgen dat het niet té veel wordt.

Savannah zorgt met 3 tips per gesprek ervoor dat het behapbaar blijft en dat je een positief gevoel krijgt. Langzaam maar zeker verandert het je leefstijl en kan je het ook makkelijk bijhouden. Als iets niet bij je past, dan kijk je gewoon samen met haar verder. Ze houdt rekening met hoe je bent, maar ook met hoe je leeft. In mijn geval met 2 kinderen van 1 en 3 jaar, die ondertussen de bananenpannekoekjes van mijn bord kijken.

Voor de tips en gesprekken met Savannah bleef ik hangen in bepaalde patronen, zoals extreem willen afvallen en vervolgens eigenlijk ook weer de helft aankomen. Of elke middag samen met de kids een dutje doen, omdat ik niet meer kon. Of juist het niet aanpakken van mijn huidproblemen. Mede door Savannah heb ik deze dutjes niet meer nodig, heb ik een gezonde en gebalanceerde levenstijl ontwikkeld en begrijp ik ook waarom sommige zaken in mijn lichaam werken zoals ze werken.

Kortom, Savannah is een echte aanrader! Ze denkt en kijkt met je mee en geeft niet het gevoel dat je faalt maar dat je altijd slaagt!

Ingeborg, 30 jaar

Via een gedeeld Facebookbericht van een vriend van mij kwam ik in contact met Savannah. Met allerlei vreemde kwaaltjes die ik af en toe zelf niet zo belangrijk achtte en soms wuifde ik de kwaaltjes ook weg.

Maar na een week waarin ik weer niet lekker in mn vel zat, zette ik de stap om contact op te nemen met Savannah. En daar ben ik erg blij om!

Allereerst vul je een intakeformulier in en hou je een eetdagboek bij, waaruit zij veel informatie over je krijgt. Eerljkheid boven alles, want sommige vragen komen dichtbij. In de gesprekken legt ze alles erg duidelijk uit en is eigenlijk een soort wikipedia aan informatie over je lijf! 🙂

Ze adviseert om met kleine stapjes een nieuwe weg in te slaan en zorgde we er samen voor dat ik me beter in mn vel ging zitten. Werken aan jezelf is niet iets wat je op een vrije middag doet, maar constant belangrijk is.

Savannah bedankt voor je hulp.

Rian, 34 jaar

Savannah is echt een topcoach! ze weet precies waar ze over praat en leeft zich heel goed in. Ik kwam bij haar omdat ik nadat ik plantaardig ben gaan eten vaak moe was en een behoorlijk gestressed leven leidde. Savannah heeft me supergoed geholpen bij het vinden van meer ontspanning in mijn dag, het juiste eetpatroon en de juiste supplementen. DE tip die ik nu aan iedereen doorvertel: Saliethee! Wat een vondst!

Margreet Jacobs

Founder van Stage Heroes