Ok, de zomer van 2021 is misschien niet écht fantastisch, maar ik gok dat jij in de afgelopen weken – al is het in het buitenland – tóch wat op zonnebrand op je snoet gesmeerd hebt.

En gelukkig ook maar, want zonnebrand beschermt je natuurlijk tegen snel verouderen, maar óók tegen diverse vormen van huidkanker. Al is dat niet waar deze blog over gaat ?

Altijd als de zomer nét begint, of als we voor het eerst mooie dagen hebben, dan hoor ik al snel diverse mensen om me heen ‘klagen’ over de warmte die het ‘s nachts met zich mee brengt. Of eigenlijk… Dat het zorgt voor nachtelijke zweetpartijen.

En ja, als je kamer écht heel warm is, dan is het heel logisch dat daar af en toe een zweetdruppeltje bij komt kijken.

Maar veel vaker komt dat nachtzweten door het feit dat ons lichaam bezig is met ontgiften. In dit geval: ontgiften van stoffen zoals zonnebrand.

De oplossing? Natuurlijke zonnebrand

Waar ons lichaam normaal gesproken al hard werkt om ons van alle gif- en afvalstoffen te ontdoen, kan het gebruik van zonnebrand zómaar de spreekwoordelijke (of letterlijke in dit geval) druppel zijn. Zeker omdat je er een groot deel van je lichaam mee insmeert.

Daarom ben ik groot voorstander van het gebruik van een natuurlijke zonnebrand. Eentje waar géén hormoonverstorende stoffen in zitten. Want jep… Die zitten in bijna álle flesjes – terwijl de meeste mensen geen idee hebben. 

Belangrijk bij het kiezen van een natuurlijke zonnebrand, is dat je er eentje neemt die ook echt de claim maakt 100% natuurlijk te zijn. Anders kom je op een soort ‘tussenvariant’ – en hoewel dat voor je lijf al wel fijner is dan wat de grote, bekende merken op de markt hebben gebracht, kan ik me voorstellen dat als je dan tóch oplet met wat je smeert, je het liefst meteen een echt goede (en fijne) variant gebruikt.

Daarom deel ik ook direct mijn favorieten met je (no spon!):

Sol de Ibiza en Naïf vind ik zelf heel fijn. Ook hoor ik goede verhalen over de zonnebrand van Loveli, maar die heb ik zelf (nog) niet getest.

 En uiteraard bestaan er nog andere natuurlijke merken – maar óf deze heb ik nog niet getest, óf ze smeren niet lekker/laten een witte waas achter. Dat is toch jammer ? 

Benieuwd of jij – naast nachtzweten – nog andere symptomen vertoont van een disbalans? Vraag hier mijn checklist aan en kom er binnen een paar minuten achter!